Menu

12/04/2019

Een tuinfeest organiseren? Vergeet je feesttent niet!

Hoe organiseer je bij wisselvallig weer toch een heerlijk ongedwongen tuinfeest? Tentmoment geeft je tips om een zuiders tuinfeest met warme sferen buiten en binnen in een tent te creëren. Met natuurlijke materialen, heel wat groen en leuke verlichting wordt jouw tuinfeest een onvergetelijk moment.

Save the date!

Het idee om een tuinfeest te organiseren is er, de datum is geprikt en de planning is gemaakt. Nu rest je alleen nog het uitnodigen van je gasten. Wil je een talrijke opkomst op jouw tuinfeest? Licht ze dan in van zodra jij de datum hebt vastgelegd. Dat kan via een old-school papieren uitnodiging of gewoon een simpel save the date-berichtje op Facebook of WhatsApp.

Wat mag het kosten?

Aan de hand van de planning, het aantal gasten, het lekkere eten en de overvloed aan drank die je wilt voorzien, kan jij jouw kostenplaatje in grote lijnen vastleggen.

Tip!

denk aan alles en leg je feestbudget op voorhand vast. Lampjes die zorgen voor een magische sfeer, warmtebronnen, vuurkorven en dekentjes die je gasten warm maken, de foodtruck waardoor jij niet een hele dag in je keuken moet zwoegen, een partytent zodat het feest in weer en wind gewoon kan doorgaan, enz. Door alles op voorhand te berekenen krijg je een zicht of de rekening ook haalbaar is.

Drankjes, hapjes en een grote portie gezelligheid.

Drank moet koud staan, maar hoe krijg je zoveel drank koud? Vorm je kruiwagen(s) om tot een gigantische ice bucket, vul deze met ijs en plaats de flesjes bier, flessen wijn of flessen frisdrank er lukraak in. It’s as cold as ice! De rest van de drank kan je kwijt in je koelkast. Vergeet niet voldoende glazen te voorzien!

Feesten, dansen, praten en drinken zorgen voor hongerige magen. Voorzie hapjes, kaasjes en chips tussendoor. Daarna kan het grote werk beginnen. Geen zin om je keuken in te duiken, schakel een cateraar in of bestel een foodtruck. Tentmoment geeft je graag advies.

“Proef het succes van je tuinfeest en voorzie heerlijk eten, lekkere drankjes, leuk gezelschap en een grote portie gezelligheid.”

Oef, rampscenario ontweken.

Wanneer je van plan bent om een tuinfeest te geven, droom je van zonovergoten weer en een prachtige betoverde tuin. Helaas is het weer in België vaak onvoorspelbaar. Behoed je tegen dit rampscenario en voorzie van bij het begin een leuke feesttent. Zo kan jouw tuinfeestje gewoon van buiten naar binnen gebracht worden en kan het dansfestijn tot in de vroege uurtjes doorgaan.

Tentmoment beschikt over transparante zeilen. Leuk om op die manier het effect van buiten, binnen te creëren. 

“Met de juiste tent tover je elke gelegenheid om in een bijzonder moment, ook als die zonovergoten dag achter donkere wolken verscholen zit.”

Verlicht je tuin, verlicht je tent.

Lichtjes, kaarsje, hanglampjes… wanneer de avond valt, wordt je tuin plots omgetoverd tot iets magisch. Mooi of slecht weer, de zomernachten in België kunnen koud zijn. Veel gasten gaan dan ook de tent opzoeken voor een beetje warmte. Voorzie je partytent van een betoverend lichtspel, het geeft dat tikkeltje meer.

“De juiste verlichting op de juiste plaatsen creëert een locatie vol bewondering.”

Last night the DJ saved my life!

Trek die dansschoenen maar aan, want een tuinfeest kan wel eens eindigen in een gigantisch dansfestijn. Jouw tent wordt een echte feesttent door de juiste DJ en de juiste muziek. Iedereen heeft in zijn vriendenkring wel een muziekkenner en een feestbeest. Zet die twee samen achter de draaitafel en het feestje kan niet meer stuk. Van dansen krijg je warm, maar vergeet de nachtrust van je buren niet. Verwittig ze op voorhand en zet de muziek wat zachter. Everybody happy! 

Samen zorgen we voor een perfect tuinfeest.

De juiste tentverlichting, een lekkere foodtruck en de beste cateraar. Kies alles zorgvuldig uit! Wij adviseren je graag tijdens je zoektocht. 

Een tent huren voor jouw tuinfeest?

Contacteer ons. We helpen je graag bij je keuze.