Menu

FAQ

Wat is de huurprijs van een tent?

De prijs om een tent te huren is afhankelijk van verschillende variabele factoren. Enerzijds wordt de huurprijs van een tent bepaald door de grootte van de tent, anderzijds hangt de prijs ook af van de aankleding, accessoires en toebehoren die u nodig heeft.

Tentmoment beschikt over een groot aanbod huurtenten zoals kadertenten, spantenten, pagodetenten, stretchtenten, enz. Gaat het enkel over het huren van een eenvoudige kadertent zonder decoratie en toebehoren of denkt u eerder een luxe feesttent waar u al jaren van droomt? Dan zal de huurprijs uiteraard ook een pak hoger liggen. Tentmoment heeft alles in huis om aan al uw wensen te voldoen.

Om een zo nauwkeurig mogelijke raming te maken van de huurprijs vragen we u om het online offerteformulier in te vullen of om telefonisch contact op te nemen. Wij staan u graag te woord.

Hoe groot moet mijn feesttent zijn?

Welk event organiseert u? Hoeveel genodigden zijn er? Zal er een bar of dansvloer worden geplaatst? Er zijn een aantal aspecten waar u rekening mee dient te houden. We geven u graag een aantal richtlijnen.

  • Voor een diner aan ronde tafels rekent u best 2m² per persoon.
  • Bij een walking dinner voorziet u best 1,5m² per persoon.
  • In het geval van een receptie zonder statafels voorziet u best 0,75m² per persoon.

Bij bovenstaande indicaties hebben we rekening gehouden met de ruimte voor een dansvloer en bar.

Moet het terrein volledig toegankelijk zijn?

Alle materialen worden steeds zo dicht mogelijk uitgeladen bij de plaats waar de tent zal worden opgezet. Op deze manier kunnen beschadigingen van terrein, tuin of park worden vermeden.

Afhankelijk van de grootte van uw tent dient het terrein voldoende toegankelijk te zijn. Voor grote events gebeurt het transport met een oplegger (18 meter) en gebruiken wij een heftruck om het materiaal ter plaatse te lossen. Het is dus belangrijk dat er voldoende plaats is voor ons team om te parkeren en te manoeuvreren. Indien er beperkte toegankelijkheid is van het terrein, is een plaats bezoek van één van onze medewerkers aangeraden zodat hiermee rekening kan worden gehouden.

Wat te doen bij noodweer?

Bij Tentmoment besteden onze vakmensen uitermate veel aandacht aan de verankering van elke tent. We gebruiken stalen pinnen, spanriemen en bakken verzwaard met beton. Voor elke tent wordt zorgvuldig uitgerekend hoe deze kan worden beschermd tegen noodweer.

Onze tenten voldoen aan de strengste veiligheidseisen, doch dient er steeds rekening gehouden te worden met hoge windsnelheden. Het verwijderen van banners uit stellages en het volledig sluiten van tenten zijn de eerste maatregelen die moeten genomen worden.