Menu

12/07/2023

Optimaliseer de bereikbaarheid van je evenementtent met rijplaten

Het waarborgen van de toegankelijkheid van je terrein is van essentieel belang, ongeacht de omstandigheden. Elke omgeving en ondergrond is anders, maar het creëren van optimale tijdelijke bereikbaarheid naar je evenemententerrein is een absolute must.

Voorkom wegzakken en vastrijden van voertuigen

Vooral wanneer je feesttent wordt geplaatst op onverharde en drassige bodems, zijn rijplaten absoluut noodzakelijk. Door deze platen te leggen, kun je voorkomen dat materiaal wegzakt en voertuigen vast komen te zitten. Cateraars en gasten zullen je absoluut dankbaar zijn, omdat ze dan niet door modder hoeven te waden of hun voertuigen volledig vuil hoeven te maken.

Bescherm de ondergrond met stalen of rubberen rijplaten

Als de tent op een harde ondergrond staat, zijn stalen of rubberen rijplaten mogelijk minder noodzakelijk, maar het beschermen van de ondergrond is altijd een goed idee. Als het terrein echter uit een zachte bodem bestaat, zijn rijplaten sterk aanbevolen om gemakkelijk bij je feesttent te kunnen komen. Rijplaten zorgen ervoor dat schade aan grasvelden, opritten, wegen, fietspaden en voetpaden tot een minimum beperkt blijft.

"Het gebruik van rijplaten vereist planning en organisatie, zoals het bepalen van de benodigde hoeveelheid en waar ze moeten worden geplaatst. Dit wordt uiteraard best vastgelegd voordat de tent wordt opgebouwd."

Laden, lossen, transporteren en plaatsen

Stalen rijplaten zijn stevig en groot, waardoor ze zorgen voor een goede drukverdeling en beter op hun plaats blijven liggen. Onze vrachtwagens zijn uitgerust met een laadkraan, waardoor we het laden, lossen, transporteren, plaatsen en ophalen van de rijplaten efficiënt kunnen organiseren.

Voor het plaatsen van rubberen rijplaten is geen kraan nodig. Ze zijn gemakkelijk te vervoeren in een bestelwagen of aanhangwagen. Rubber is flexibel en past zich aan de ondergrond aan. Bovendien is de kans op schade aan de ondergrond met rubberen rijplaten kleiner.

"Dankzij onze eigen transportmogelijkheden kunnen we de rijplaten veilig en optimaal plaatsen."

Verbeter de toegankelijkheid naar je tent - Huur rijplaten

We adviseren je graag bij het beschermen van de ondergrond en het optimaliseren van de bereikbaarheid van je tent.

De voordelen van rijplaten bij je eventtent op een rijtje:

  1. Veiligheid: Rijplaten bieden een stabiele en vlakke ondergrond, waardoor het risico op struikelen en vallen wordt verminderd. Ze zorgen voor een veilige passage voor voetgangers en voertuigen, zelfs bij slechte weersomstandigheden.
  2. Flexibiliteit: Je kunt je evenemententerein heel gemakkelijk indelen en een routebegeleiding uitstippelen. Je kunt paden creëren en obstakels overbruggen, waardoor je de ruimte efficiënt kunt benutten en de toegankelijkheid kunt optimaliseren.
  3. Professionele uitstraling: Het gebruik van rijplaten geeft een professionele uitstraling aan je evenement. Het laat zien dat je zorg draagt voor de ondergrond en de veiligheid van je gasten en leveranciers.
  4. Behoud van groen: Als je evenement plaatsvindt op grasvelden of andere groene gebieden, helpen rijplaten om het gras te beschermen tegen beschadiging. Ze verdelen het gewicht van voertuigen gelijkmatig en voorkomen dat er diepe sporen ontstaan.