Menu

30/08/2018

Tips om je bruiloft te plannen in een betoverende feesttent

De afgelopen jaren hebben er heel wat mooie bruiloften plaatsgevonden in onze tenten. We hebben prachtige momenten gecreëerd en de mooiste tenten opgebouwd en aangekleed.

Met al deze leuke momenten wil Tentmoment tal van bruidsparen inspireren en enkele tips geven die belangrijk zijn bij de organisatie van je openlucht bruiloft en de juiste tent.

Tip 1: Plan tijdig je trouwdatum in

Je hebt besloten om het ja-woord te geven aan elkaar en staat te popelen om in het huwelijksbootje te treden. Het eerste wat je uiteraard dient te doen, is een datum vastpinnen. Populaire maanden om te trouwen zijn onder meer de maand mei, juni en september. De maanden juli en augustus zijn iets minder in trek door de zomervakantie en verlofperiodes van de genodigden.

Naar speciale data zoals 08-08-2018 of 19-09-2019 wordt vaak gezocht. Een dag zoals vrijdag de 13e wordt dan alweer weinig gekozen.

In het huwelijksbootje stappen doe je meestal maar één keer en heb je niet in enkele weken georganiseerd. Plan daarom tijdig je huwelijksdatum in zodat alles kan geregeld worden en je niets over het hoofd ziet. 

Tip 2: Kies de perfecte locatie

Je droomt van een prachtig huwelijk en tóch wil je iets origineels en unieks, in een prachtige feesttent bijvoorbeeld. Kies je eigen tuin, een park of andere prachtige locatie in de natuur en neem een professionele partner onder de arm die weet van aanpakken. Een bruiloft organiseren in een tent geeft je oneindig veel mogelijkheden.

Tip 3: Wie nodig je uit?

Het kiezen van de genodigden is niet altijd een eenvoudige opdracht. Onze tip: volg jullie hart en maak een lijst van familie en hechte vrienden. Op basis van het aantal gasten kunnen we helpen het type en grootte van de tent te bepalen.

Tip 4: Kies de juiste tent

Op basis van het aantal genodigden en jou persoonlijke voorkeuren kiezen we samen je huwelijkstent uit. De mogelijkheden zijn enorm uitgebreid. We kunnen het basic houden of heel ver gaan, zelfs zo ver dat je zal vergeten dat je je huwelijksdag in een tent viert. Tentmoment maakt er desgewenst een echt feestkasteel van, met alles erop en eraan.

Tip 5: Kies een thema of kleurenpalet

Wees creatief! Een eigen stijl voor uitnodigingen, menukaarten en zelf een webpagina is leuk. Alle tafels, stoelen, tafelbedekking, bloemen en planten, tentaankleding, verlichting,… kiezen in functie van een thema of bepaald kleurenpalet maakt een feest compleet.

Zin om je huwelijk te plannen in een betoverende feesttent?

Aarzel niet en vraag een offerte aan om uw huwelijkstent te huren. Wij helpen je graag verder.