Menu

06/04/2023

Wanneer gebruik je best rijplaten?

Rijplaten houden je terrein toegankelijk in alle omstandigheden. Elke omgeving, elke ondergrond is anders maar het optimaal maken van de tijdelijke bereikbaarheid naar je evenemententerrein, dat is een absolute must.

Voorkom wegzakken of vastrijdende wagens

Zeker wanneer je feesttent wordt geplaatst op een meer onverharde en drassige bodem zijn rijplaten broodnodig. Voorkom het wegzakken van materiaal en vastrijden van wagens door platen te leggen. De cateraar, de tentleverancier en je gasten zullen je dankbaar zijn, want zij zullen niet enkeldiep door de smurrie moeten lopen of hun wagen(s) helemaal vuil moeten maken.

Bescherm de ondergrond met stalen of rubberen rijplaten

Staat de tent op een harde ondergrond dan zijn stalen of rubberen rijplaten minder nodig, maar het beschermen van de ondergrond kan nooit kwaad. Bestaat het terrein uit een zachte bodem, dan zijn rijplaten wel aangeraden om op een vlotte manier je feesttent te bereiken. Rijplaten zorgen er voor dat de schade aan grasvelden, opritten, wegen, fietspaden en voetpaden beperkt blijft. 

“Rijplaten vragen om planning en organisatie. Hoeveel zijn er nodig, vanaf waar mogen of moeten ze beginnen, … Dit alles ook natuurlijk voor er aan de tentopbouw begonnen wordt.”

Laden, lossen, transporteren en plaatsen

Stalen rijplaten zijn stevig en groot. Ze zorgen voor een goede drukverdeling waardoor ze beter blijven liggen. Onze vrachtwagens zijn uitgerust met een laadkraan en zorgen voor een efficiënte organisatie van het laden, lossen, transporteren, plaatsen en ophalen van de rijplaten.

Voor de plaatsing van rubberen rijplaten is geen kraan nodig. Ze zijn vlot vervoerbaar in een bestelwagen of aanhangwagen. Rubber is flexibel en plooit mee met de ondergrond. Verder heb je met rubberen rijplaten minder kans op schade aan de ondergrond.

“Aan de hand van onze eigen transportmogelijkheden kunnen de rijplaten op een veilige en optimale manier geplaatst worden.”

De weg naar je tent toegankelijk maken? Huur ook rijplaten.

We adviseren je graag bij het beschermen van de ondergrond en het optimaliseren van de bereikbaarheid van je tent.