Menu

28/01/2019

Hapjes en drankjes op een bedrijfsfeest? Een reclamekost, dus ook aftrekbaar!

Als je je afvraagt of je de kosten van dranken en catering tijdens een opendeurdag of bedrijfsevent kan inbrengen als kost? Ja, dat kan. De btw is inmiddels volledig aftrekbaar als publiciteitskost.

De algemene regel.

De algemene regel is dat er geen btw-aftrek mogelijk is op de aankoop van spijzen en dranken, maar tijdens een opendeurdag of bedrijfsevenement wordt een uitzondering gemaakt. Deze gelegenheden hebben tot doel de verkoop van producten/diensten te bevorderen waardoor dit deel uitmaakt van reclame.

Een publiciteitskost is btw aftrekbaar.

De minister van Financiën heeft zijn akkoord verklaard dat de kosten van hapjes en drankjes in het kader van een opendeurdag of gelijkaardig event, dewelke de verkoop van producten of diensten bevorderen, niet enkel voor de BTW maar ook voor de fiscus te beschouwen zijn als publiciteitskosten. De btw is dus volledig aftrekbaar.

Schenk aandacht aan catering.

Catering is belangrijk en moet gekozen worden in functie van de doelgroep en het soort bedrijfsevent. Kies je cateraar zorgvuldig uit, want ook tijdens professionele gelegenheden gaat de liefde door de maag. We kennen de weg en helpen je graag in de zoektocht naar de gepaste cateraar.